8 Ağustos 2011 Pazartesi

Doğal Bitkilerle Yüz Germe Ve Gençleşme

Yüzünüzü gençleştirmek veya yüzünüzü germek için illaki estetik operasyonlar geçirmenize ve binlerce tl para harcamanıza gerek yok. Aradığınız ilaç doğanın ta Cilt germe maskesikendisinde mevcut. Cilt için önemli olan hücre yenilenmesini sağlamaktır.  Cildin dokusunu geliştirip, pürüzsüz ve ipeksi bir görünüm  kazanmak için şifalı otlardan ve bazı yeşilliklerden  yararlanmanız gerekir. Genç kalmak ve genç görünmek için yazın cilt bakımı ve  temizliğine öncelikle dikkat etmeli.

Sıcaklardan nemini  kaybeden deri nemlendirilmeli. Cildin türüne göre  kullandığnızı temizleyici mutlaka mükemmel kalitede  olmalı. Yazın havada çok toz olduğu göz önünde  bulundurularak günde 2 kez (sabah ve akşam) temizleme  ihmal edilmemeli. Hem temizlemeyi hem bakımı doğal  maddelerle gerçekleştirmenizi öneriyorum. İşte size  ameliyatsız ve gençleşme için otlarla  bazı özel  tarifler:  (Bu arada tarifleri hazrlarken takıldığınız yerlerde bize 0216 349 44 22 no’lu telefondan danışabilirsiniz)Gençliği kazanmak için otlarla özel karışımlar

-Taze maydanoz yaprakları ile taze kuzukulağını kıyın.  iyice karıştırın. (İkişer çorba kaşığı)  Üzerine 1 su  bardağı sıcak süt ekleyin. Biraz bekleyip karışım ılık  hale geldikten  sonra içine 1 yemek kaşığı kepek unu  ekleyin. Yüzünüze sürün ve 10 dakika sonra yıkayın.  Bu  karışım cildi pürüzsüz ve elastik hale getirir.

-1 yemek kaşığı nar suyu ile 1 yemek kaşığı ekşi kremayı  karıştırın, yüzünüze sürün, 15 dakika sonra yıkayın.

-1 yumurta sarısı, bir çorba kaşığı bal ve 1 kahve kaşığı  gliserini karıştırın, yüz ve boynunuza sürün. 20 dakika  sonra yıkayın.

-7-8 dal maydanozu kaynatın. Soğuttuktan sonra içine bir  kaşık kepek unu atın.  Ayrıca 2 yemek kaşığı  yoğurt ve  bir kaç damla taze limon suyu ekleyin. Cilt üzerinde 10-15  dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu maske  cildi yeniledği gibi hafif bir ağartma etkisi de yapar.

-Bir muzun yapraklarını ince ince kıyın.(2 çorba kaşığı  oranında) İyice ezin. Üzerine bir su bardağı kaynar su  dökün. Soğuyunca buz kalıplarına döküp, donmasını  bekleyin.  Bu buzu akşamları yüzünüzde gezdirin.  Keskin  cilt kırışıklıklarına iyi gelir. Cildiniz kuruyunca  nemlendirici krem sürüp yatın.

-İki çorba kaşığı salatalık suyunu  bir çorba kaşığı badem  ya da zeytinyağı iyice karıştırın. Yüzünüze sürün ve yarım  saat bekleyin. Önce sıcak ve sonra soğuk su ile yıkayın.  Bu uygulama cilde kadife gibi bir görüntü vererek   sertleşmiş deriyi yumuşatır. Kuru ciltler için uygundur.

Defne ve ısırgan mucizesi

- Sivilce sorunları olan gençler için defne yaprağının  antiseptik gücü bulunuyor. Sivilce lerden kurtulmak için bu bitkinin suyunu kullanın.  Defneyi kaynatıp, soğuyunca  göz çevresi hariç yüzünüze sürün, yarım saat sonra yıkayıın. Haftada 3 kez uygulayın.

-Yulaf ezmesi üzerine iki yemek kaşığı süt dökün.  Bulamaç  haline getirin. Cilde sürüp 20 dakika bekletin. Daha sonra  önce sıcak su sonra soğuk su ile  durulayın. Maske, tüm  cilt tipleri için önerilir.

-Karahindiba, nane, ısırgan ve melissa’yı iyice doğrayın.  Üzerine sıcak su ekleyip, yarım saat demlenmesini  bekleyin.  Soğuyunca içine 1 çorba kaşığı süzme peynir   katıp,  1 çay kaşığı  da bal ekleyin ve yüze 20 dakika  uygulayın, yıkayın. Bu karışımın normal ciltlere  gençleştirici etkisi bulunuyor.

-1 kahve kaşığı doğal köy yapımı ayçiçek yağını, 1 çorba  kaşığı ezilmiş rezene ile karıştırın. Bu bulamaca biraç  yulaf unu ekleyin. 20 dakika cilte bekletin. Cildinize  sürün. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Bu karışım derinin  dokusunu geliştirir. Kuru ciltler için gençleştirici  özelliğe sahip.

-Kuru ısırgan yapraklarını ovalayın ve toz haline getirin.  (2 yemek kaşığı) Üzerine sıcak su ekleyin. Soğuyunca yüz  ve boynunuza uygulayın. Bu uygulamanın temiz ve bir cilde  yapılması gerekir. Soluk renkli ciltler için mükemmel renk  vericidir. Kuru ciltlerde yıkayıp cilt silindikten sonra yağlı krem sürülmesi gerekir.

-2 adet marul yaprağını doğrayın. İçine 1 kahve kaşığı  zeytinyağı ve bir kaç damla limon ekleyin, iyice bulamaç  haline getirin. Bu maske boyun ve yüze uygulayıp 20 dakika  sonra  yıkayın. Kuru cildi yenilemede, germede mükemmeldir.

-5-6 yaprak kuzukulağını ince ince kıyın. İçine bir kahve   kaşığı yağsız süzme peynir ekleyin. Bulamacı yüzünüze  sürün ve cildinizi yıkayın. Haftada iki kez bu maskeyi  uygulayın.  Yağlı ciltler için çok güzel etki yaratır.


Doğal Bitkilerle Yüz Germe Ve Gençleşme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder